Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bara att tacka och ta emot

Vilket osannolikt upplopp det! Och detta efter en märkligt blek Unitedinsats. 

Fulham valde tack och lov att implodera och i princip skänka bort spel på Wembley.

Det är bara att tacka och ta emot. 

Wow:

 • Allt som utspelade sig i den helt avgörande situationen med Willians solklara hands var fantastiskt fascinerande. Men om vi bortser från Fulhamspelarnas galenskaper (Willian undantagen, han gjorde bara ett förståeligt misstag) så kan vi också konstatera att vi fick se en av Jadon Sanchos största egenskaper: Composure. Så många andra hade skjutit med vänstern i det läget, men vi har sett tidigare att han har lugnet och förmågan att ge sig själv utrymme i såna lägen. Briljant. 
 • Sabitzers avslut försvann lite i allt tumult, men det var av allra högsta klass och den lilla (men ack så stora) aktionen visade vilket register han har. Österrikaren har kanske inte exploderat på Unitedscenen, men har ändå visat att han kan göra nytta som backup (givet att han har en Casemiro eller Eriksen bredvid sig).   

Mycket bra:

 • Lisandros djupledspassningar. Utan dessa hade United inte skapat särskilt mycket mot Fulham. Kanske läge att trots allt köra honom på mittfältet där varken Sabitzer eller McTominay har den förmågan.
 • Bruno hade en horribel match och avslutar den som tvåmålsskytt. Det är inte bara tillfälligheter eftersom vi sett det så ofta förr under hans år i klubben. Han gör i princip alltid poäng, oavsett hur bra eller dålig han är under matchen. 
 • Antony var en pigg injektion som inhoppare. Omställningen innan målet var mycket hans förtjänst. 

Inget vidare alls:

 • Det syntes redan fem minuter in att det skulle bli en lång match för United. Och inte bara för att Harry Maguire startade matchen, utan för att det syntes rätt tidigt att det inte fanns någon energi eller rörelse i laget. Och mycket riktigt dröjde det nästan hela vägen fram till Sanchos avslut på Willians hand innan laget lyckades skapa en målchans värd namnet. Det fanns liksom ingen röd linje i det som uppvisades – eller snarare inte uppvisades – offensivt.
 • En anledning till det tröga, hackande Unitedmaskineriet var förstås att typ halva förstaelvan saknades: Varane, Casemiro, Eriksen, Antony och Martial (ja, han går så klart före Wout om han är skadefri) och att back up-spelarna inte håller samma klass. Samtidigt såg laget tämligen slutkört ut och det kan man förstå med två matcher i veckan i flera månaders tid. 

Frågetecken:

 • Vad är Sanchos spetsegenskaper? Jo, det som nämndes ovan. Men det har han inte användning av särskilt ofta. Han slår inte sin motståndare på kanten och han har inte speeden att gå i djupled. Spelförståelsen är givetvis på plats, men jag kan inte se honom i en startelvan för att utmana om ligatiteln. 
 • Jag förstår ärligt talat inte varför Maguire går före Lindelöf. Och nu har jag försökt att bortse från nationaliteterna på dom. Frågan är dock hur det ser ut på Unitedfronten. Hade Lindelöf gått före om han var britt och Maguire var svensk? Jag vet inte. Vad jag vet är att Maguire omöjligen kan vara kvar i sommar, om han inte vill ersätta Phil Jones. 

Sist:

 • Det blir en rejäl omställning att inte se United på nästan två veckor. Vad ska man liksom göra? Kolla landslagsfotboll? Ja, det finns ingen annan lösning än att dra till Friends på fredag och se hur några nuvarande och före detta Unitedspelare ser ut i blågult. 
 • Newcastle borta är det hur som helst. Vinst då och CL-spel “bör” vara säkrat. Förlust och det lär bli en klassisk spurt om topp fyra hela vägen innan i maj.