Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Ungdomsspelare får lägre tröjnummer

Manchester United har idag bekräftat att en kvartett ungdomsspelare har fått nya, lägre, tröjnummer inför den nya säsongen. Det rör sig om Kobbie Mainoo (37), Matej Kovár (38), Álvaro Fernández (42) och Dan Gore (44).

Kobbie Mainoo (till vänster på toppbilden, tillsammans med Maxi Oyedele, mitten, och Dan Gore) spelade förra säsongen i nummer 73. Det var en framgångsrik säsong för mittfältaren som debuterade i a-laget och prisades som årets unga spelare i United. Han har nu vänt på siffrorna och kommer framöver att spela i nummer 37. Månne indikerar det att han är tilltänkt för en större roll den här säsongen. Mainoo blir Uniteds elfte nummer 37, efter Jonathan Greening, John O’Shea, Danny Webber, Ben Williams, Kenny Cooper, Craig Cathcart, Robbie Brady, Saidy Janko, Donald Love och James Garner, där vi noterar att den senaste är nybliven Europamästare på U21-nivå.

Framgångsrik förra säsongen var Matej Kovár också, om än inte för Manchester United. Han var under säsongen utlånad till Sparta Prag, där han blev tjeckisk mästare och utsedd till ligans bästa målvakt. Inför förra säsongen bytte han från 51 till 40 och nu byter han till nummer 38. Han blir tredje målvakt att ha nummer 38, efter Tom Heaton och Ron-Robert Zieler. Heaton har haft nummer 22 sedan återkomsten till United men säsongerna 2003/04 till 2007/08 hade han nummer 38. Danny Higginbotham, David Healy, Mark Lynch, Michael Keane och Axel Tuanzebe har också burit nummer 38.

Ytterligare en spelare som var framgångsrik förra säsongen är Álvaro Fernández. Han spenderade säsongen på lån i Preston North End, där han prisades som årets unga spelare. Det blev 42 matcher för Preston för Fernández, vilket förmodligen inte är förklaringen till att han nu ska spela i nummer 42 i United. Innan Fernández flyttade till Preston hade han nummer 74 i United. Tidigare spelare att bära nummer 42 är Michael Twiss, Kieran Richardson, Giuseppe Rossi, Michael Barnes, Sean Evans, Richard Eckersley, Magnus Eikrem, Paul Pogba, Tyler Blackett och Matty Willock.

Även Dan Gore (till höger på toppbilden) var framgångsrik förra säsongen, då han prisades som årets reservlagsspelare i United. Han hängde även med a-laget under vinterturnén till Spanien, då han spelade i nummer 71. Nu är det 44 som gäller för Gore. Tidigare spelare som har haft nummer 44 är Luke Steele, Adam Eckersley, Aaron Burns, James Chester, Ritchie De Laet, Joe Dudgeon, Adnan Januzaj, Andreas Pereira och Tahith Chong.

De fyra nämnda spelarna är alla med i truppen som tidigare idag reste till Oslo för morgondagens match mot Leeds.

Under försäsongen har även Radek Vítek (40), Marc Jurado (54), Isak Hansen-Aaroen (59), Omari Forson (62) och Maxi Oyedele (68) tränat i nya nummer, något United av en eller annan anledning inte väljer att uppmärksamma.

United noterar att den fullständiga listan på säsongens tröjnummer publiceras vid ett senare tillfälle. En spelare som kan tänkas ligga bra till för ett nytt tröjnummer är Alejandro Garnacho.