Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: Vecka 34, 2014

 • Marcos Rojo är nu klar för Manchester United.
 • Samtidigt går Nani till Sporting på ett säsongslångt lån.
 • United ska vara beredda att spräcka sitt transferrekord för att värva Angel di Maria. Real Madrids tränare Carlo Ancelotti har bekräftat att Di Maria har bett att få lämna.
 • Det verkar som att Danny Welbeck kan lämna United.

Ryktesbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

I ryktesbörsen kastar vi ut meningslösa krav på trovärdighet och rimlighet. Här kommer vi att presentera ett urval av de rykten som florerar runt United.

I ryktesbörsen publicerar vi rykten om spelarövergångar och kontraktsdiskussion. Eventuella rykten kring Uniteds manager, skador, landslagsspel och vad det nu kan vara kör vi i nyhetsbörsen.

 • Plus (in): Mehdi Benatia, Daley Blind, Douglas Costa, Juan Cuadrado, Sami Khedira, Marco Reus, Antonio Rudiger, Arturo Vidal.
 • Plus (ut): Anderson, Tom Cleverley, Nick Powell, Wilfried Zaha.
 • Äldre rykten (in): Dele Alli, Mehdi Benatia, Daley Blind, Oscar Borg, William Carvalho, Edinson Cavani, Jordy Clasie, Douglas Costa, Juan Cuadrado, Nigel de Jong, Angel di Maria, Nicolas Gaitan, Antoine Griezmann, Fredy Guarin, Facundo Ferreyra, Joao Filipe, Andres Iniesta, Sami Khedira, Sead Kolasinac, Terence Kongolo, Yevhen Konoplyanka, Tomasz Kucz, Dirk Kuyt, Eliaquim Mangala, Marquinhos, Jackson Martinez, James McCarthy, Benjamin Mendy, Miranda, Pedro, Enzo Perez, Paul Pogba, Marco Reus, Patrick Roberts, Ricardo Rodriguez, Antonio Rudiger, Bastian Schweinsteiger, Lucas Silva, Wesley Sneijder, Alex Song, Kevin Strootman, Alex Teixeira, Arda Turan, Victor Valdes, Arturo Vidal, Joao Virginia, Ron Vlaar, Xavi.
 • Äldre rykten (ut): Ben Amos, Anderson, Michael Carrick, Tom Cleverley, Rafael da Silva, Marouane Fellaini, Darren Fletcher, Javier Hernandez, Adnan Januzaj, Sam Johnstone (lån), Phil Jones, Shinji Kagawa, Michael Keane (lån), Juan Mata, Demetri Mitchell (lån), Nick Powell, Wayne Rooney, Chris Smalling, Marnick Vermijl, Danny Welbeck, Ashley Young, Wilfried Zaha.
 • Inte längre aktuellt (in): Stefan de Vrij, Memphis Depay, Cesc Fabregas, Ezequiel Garay, Ilkay Gundogan, Daryl Janmaat, Eden Hazard, Mats Hummels, Koke, Toni Kroos, Adam Lallana, Mario Mandzukic, Bruno Martins Indi, Thomas Muller, Arjen Robben, Bacary Sagna, Alexis Sanchez, Thomas Vermaelen.
 • Officiellt (in): Ander Herrera (Athletic Bilbao), Marcos Rojo (Sporting), Luke Shaw (Southampton).
 • Officiellt (ut): Bebe (Benfica), Alexander Buttner (Dynamo Moskva), Patrice Evra (Juventus), Rio Ferdinand (QPR), Ryan Giggs (slutar), Federico Macheda (Cardiff), Nemanja Vidic (Inter).
 • Officiellt (utlånade): Angelo Henriquez (Dinamo Zagreb, hela säsongen), Nani (Sporting, hela säsongen).

Nyare rykten »

Publicerat:
2014-08-24,
21.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sky: United och Real överens om övergångssumman

Enligt Sky Sports är Manchester United och Real Madrid nu överens om övergångssumman för Angel Di Maria. Enligt kanalen landar övergångssumman på 63,9 miljoner pund. Real Madrid ska ha begärt 90 miljoner euro medan United ville betala 60 miljoner euro, varefter man kom överens om 80 miljoner euro.

Efter dagens match mot Sunderland fick Louis van Gaal förstås frågor om Di Maria och han ville som vanligt inte säga så mycket om övergångar: ”Jag kan inte säga någonting om övergångar och ni måste förstå det. När en övergång är klar, då kan vi säga någonting. Men nu måste ni vänta och se. Om tillfället är där ska Manchester United annonsera det. Men det är inte bara Di Maria. Kanske Vidal eller Messi. Vi är en storklubb.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Samtidigt sa Xabi Alonso farväl till Di Maria på Twitter, även om Alonso inte verkade helt belåten med att Di Maria väljer United.

Publicerat:
2014-08-24,
14.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ancelotti: Di Maria är nära en flytt

Angel Di Maria saknades när Real Madrid tränade på söndagen och efteråt gjorde tränaren Carlo Ancelotti ingen hemlighet av att Di Maria kommer att lämna klubben.

Di Maria har inte tränat. Det är inte officiellt än, men han är nära en övergång. Vi tackade honom för vad han har gjort för oss. Real Madrid har gjort allting man kunnat för att behålla Di Maria. Han har bestämt sig för någonting annat. Lycka till.

Ancelotti säger dock att Sami Khedira kommer att stanna i klubben: ”Khedira är nöjd här och han stannar. Frågan är löst och han stannar i Real Madrid.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Samtidigt skriver Daily Mail att Real Madrid har höjt priset på Di Maria. Spelaren uppges nu kosta 75 miljoner pund. Den artikeln är skriven av Simon Jones och Ian Ladyman, som vi tror mer på, skriver på Twitter att priset är 75 miljoner euro, inte pund. I tillägg ska det finnas ett prestationsbaserat paket på ytterligare tio miljoner, men detta ska kräva extrema prestationer av Di Maria.

[Twitter, 2]

Real Madrids supportrar ska inte vara speciellt nöjda med det hela. I en omröstning i AS ville 83,5 procent att spelaren skulle stanna.

[Twitter]

Publicerat:
2014-08-24,
14.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Welbeck vill gå till Tottenham

Enligt The Mirror vill Danny Welbeck lämna Manchester United för Tottenham, antingen permanent eller på lån. United ska dock inte vilja sälja till någon av toppklubbarna. Welbeck kan dock inte tänka sig en flytt till en sämre klubb, som till exempel Hull och Sunderland som uppges vara intresserade av anfallaren.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-08-23,
22.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

ESPN, Mirror och Telegraph hakar på Di Maria-spåret – fler värvningar aktuella

Snöbollen har satts i rullning kring Angel Di Maria. ESPN FC, The Mirror och The Telegraph hakar på historierna som säger att Di Maria är nära en övergång till United. BBC är mer försiktiga men noterar att United har ändrat hållning från ”vi är inte intresserade” till ”inga kommentarer”.

Enligt The Telegraph övervägde United att värva Douglas Costa från Shakhtar Donetsk innan man bestämde sig för att satsa allt på Di Maria. Tidningen tror på en övergångssumma på 60 miljoner pund och säger att United har fått positiva signaler från både spelaren och Real Madrid. United ska hoppas på tre värvningar innan transferfönstret stänger och förutom Di Maria nämns Daley Blind och Mehdi Benatia som tänkbara värvningar. Tidningen skriver också att United ska vara beredda att sälja Danny Welbeck men att anfallaren helst vill stanna, även om han kan tänka sig en flytt till Everton eller Tottenham.

The Mirror tror att övergångssumman för Di Maria landar på 50 miljoner pund och hävdar att Di Maria har berättat för kompisar att han har bestämt sig för United. Tidningen skriver också att Louis van Gaal har identifierat Nigel de Jong som en spelare han vill värva. De Jong, 29 år, är egentligen för gammal för Uniteds ålderspolicy men Van Gaal ska vara bestämd på att det skulle vara en värvning för United.

Även ESPN FC tror att Di Maria ska gå till United och skriver att övergångssumman kan hamna på 56 miljoner pund. Webbsidan uppger också att United ska vara säkra på en värvning av Daley Blind och att United jagar ytterligare en mittfältare.

Publicerat:
2014-08-23,
20.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Di Maria närmar sig United

Mer och mer tyder nu på att Angel di Maria verkligen kommer att lämna Real Madrid för Manchester United. Twitter exploderade på lördagskvällen då Guillem Balague skrev att Angel di Maria har bestämt sig för Manchester United. Balague skriver att Cristiano Ronaldo övertygade Di Maria om att United är rätt val. Han skriver också att Di Maria kommer att få nummer 7 och att övergångssumman blir mer än 60 miljoner euro.

Kort därefter skrev välinformerade Ian Ladyman att Di Maria är nära United och hänvisade till oberoende källor.

Samtidigt skriver Daniel Taylor, som också är välinformerad, att han har fått positiva signaler från United om en övergång för Di Maria.

Och Sky Sports skriver på Twitter att Di Maria skriver på nästa vecka.

Mer än bara lösa rykten är det i alla fall… Låt oss hoppas!

Publicerat:
2014-08-23,
13.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Marca: Di Maria nära United

Enligt Marca är Angel di Maria nära en övergång till Manchester United. Tidningen skriver att Di Maria kommer att lämna Real Madrid nästa vecka och spelaren ska helt säkert veta att han kommer att lämna den spanska klubben. Inga andra klubbar än United nämns som alternativ.
Läs mer på Marca.com.

Publicerat:
2014-08-23,
13.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Hernandez utanför landslagstruppen för att lösa framtiden

Mexikos förbundskapten Miguel Herrera har valt att inte ta ut Javier Hernandez till landskamperna mot Bolivia och USA. Anledningen är att Hernandez ska få en chans att fatta beslut om sin framtid, vilket är lite märkligt med tanke på att landskamperna spelas efter att transferfönstret har stängt.

Samtidigt säger Hernandez agent Eduardo Hernandez: ”För tillfället har vi inga nyheter från Manchester, varken för att han ska fortsätta spela där eller för att de förhandlar om att han ska lämna.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-08-23,
13.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mer Welbeck

På gårdagens presskonferens sa Louis van Gaal följande om Danny Welbeck-situationen: ”[Pressen] talar. Jag vet vad jag har sagt till Danny och Danny vet exakt vad jag har sagt till honom. Jag tror att media gissar, de var inte i rummet.

Jag kommer inte att prata om det. Det är privat. Jag antar att Danny inte säger någonting om vår konversation. Ryan Giggs var också involverad under samtalet och han har inte sagt någonting heller, och jag tycker att det är så det ska vara. Jag är nöjd att ha det så.

Nu har fler citat från Van Gaal kommit fram och det verkar onekligen som att Welbeck är fri lämna United:

Jag pratar inte med er om ärenden som rör spelarna. Jag diskuterar det med spelarna och spelarna diskuterar det med mig. Sedan diskuterar jag det med Ed Woodward och Glazers, inte med media. Jag är ledsen, jag har aldrig gjort det.

Är det ett orosmoment att Welbecks tillgänglighet har blivit offentlig?

Ja, men så är fotbollsvärlden. Vi måste acceptera konsekvenserna i fotbollsvärlden. Men jag tror att en människa, i relation med en annan människa, måste respektera varandra, så vad jag säger till spelarna är privat. Vad spelarna säger till mig är också privat. Spelaren är ansvarig för sin omgivning, inte jag.

Jag har sagt att alla får en ärlig chans. Under de två första veckorna har jag pratat med massor av spelare. Nu är vi i de andra två veckorna och jag har pratat med många spelare. Vi gör det i rätt sekvens och det är ärligt, artigt och med stor respekt för spelarna själva.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-08-22,
21.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United beredda att låna ut Cleverley, Welbeck och Zaha

The Mirror har ju sällan problem med motstridiga rapporter och de skriver nu att United ska vilja låna ut Danny Welbeck, då Louis van Gaal ska vilja se honom som ordinarie i Premier League en säsong innan han fattar beslut. Den här rapporten kom någon timme efter rapporten att Welbeck ska ha fått besked att han kan lämna United (se nedan)…

Tidningen skriver också att United även ska vilja låna ut Tom Cleverley och Wilfried Zaha, vilket får ses som dåliga nyheter för Cleverley och positiva för Zaha.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-08-22,
21.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Welbeck ska ha fått besked av Van Gaal att han får lämna

De engelska tidningarna rapporterar på fredagen, närmast unisont, att Danny Welbeck har fått besked av Louis van Gaal att han får lämna Manchester United.

Trista nyheter givetvis och på fredagens presskonferens (mer om detta i en separat artikel senare) vägrade Van Gaal att förneka uppgifterna. Vi vet sedan tidigare att det sällan är löst snack när så många tidningar rapporterar samma sak samtidigt.

Enligt The Mirror ska United emellertid inte vara beredda att sälja till någon av klubbarna som slutade topp sex förra säsongen. The Telegraph rapporterar dock att både Arsenal och Tottenham ska vara intresserade.

Illa. Illa. Illa.

Läs mer på Theguardian.com eller på Mirror.co.uk
eller på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-08-22,
21.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United kontaktar Cruzeiro angående Lucas Silva

Enligt Daily Mail har Manchester United visat intresse för Cruzeiros mittfältare Lucas Silva. Silva är 21 år gammal och U21-landslagsman för Brasilien. Även Inter ska vara intresserade.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-08-22,
21.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Glöm det: Depay förlänger med PSV

Memphis Depay kopplades i början på sommaren samman med Manchester United. Den senaste tiden har det varit tyst runt detta och nu kan vi definitivt avskriva det hela, Depay har nämligen förlängt sitt kontrakt med PSV.
Läs mer på Psv.nl.

Publicerat:
2014-08-22,
00.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Porto intresserade av Anderson

Enligt Daily Mail är Porto intresserade av en återkomst för Anderson.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-08-22,
00.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Blanc: Svårt att värva Di Maria

PSG:s tränare Laurent Blanc erkänner nu att hans klubb gärna vill värva Angel di Maria, men att de har svårt att göra det.

Med stora spelare som Di Maria är det många klubbar efter honom, definitivt. PSG kan inte göra vad han vill i form av rekrytering. Det här är en svår fråga, presidenten har bekräftat det för mig.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-08-22,
00.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Att Khedira är tillgänglig kan väcka United

Manchester Evening News har upptäckt att Sami Khedira har valt att tacka nej till ett kontraktserbjudande från Real Madrid (se längre ner). Härligt, tänker tidningen, och tycker att det borde innebära att Manchester United är intresserade. Detta baseras på att … tja … Khedira är en bra fotbollsspelare.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-08-21,
14.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ancelotti: Di Maria har bett att få lämna

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti har idag bekräftat att Angel di Maria vill lämna den spanska klubben.

Di Maria har bett att få lämna i sommar och har tackat nej till ett erbjudande från klubben. Spelaren måste leta efter en lösning. Om, när transferfönstret stänger, han fortfarande är kvar här kommer han att arbeta med oss som förra säsongen och det kommer inte att vara något problem.

Di Maria har hela sommaren kopplats samman med United och dagens uttalande från Ancelotti kommer knappats att minska spekulationerna. Låt oss hoppas.

Ancelotti bekräftar också att även Sami Khedira har tackat nej till ett erbjudande om nytt kontrakt från Real Madrid.

Khediras situation är annorlunda eftersom han bara har ett år kvar på sitt kontrakt och har tackat nej till ett nytt. Vi får se vad som händer, men hans situation är annorlunda eftersom han inte har bett att få lämna.

Khedira känns spontant som en fantastisk värvning för United. Hans namn har dock har dock sällan nämnts, ens i de mest kreativa spekulationerna. När Khedira har nämnts har det snarare varit som en fråga: Varför verkar inte United vara intresserade?

Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-08-20,
23.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Juventus: Vidal stannar

Juventus direktör Giuseppe Marotta förnekar att en försäljning av Arturo Vidal är aktuell: ”Förhandlingarna har mestadels drivits av media. Det har varit snack om att Manchester United och Bayern München är intresserade av honom, men faktan är annorlunda. Han har aldrig bett att få lämna, eftersom han nyligen förlängde sitt kontrakt med oss och det var inga bud. Det är alla anledningarna till att Arturo stannar här.
Läs mer på Skysports.com.

Råkar man jobba för en engelsk tabloid är det dock citat att filtrera bort. Istället kan man, som The Mirror, fokusera på att Marotta friskförklarar Vidal: ”Vidal är bra. Han har återupptagit arbetet och knät är fullt funktionellt. Han är tillgänglig för laget.

Eftersom Vidals knäskada ska vara anledningen till att han inte redan är klar för United så innebär ju de senaste kommentarerna från Marotta ett klart framsteg för United enligt tabloidvärlden.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-08-20,
23.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United förnekar bud på tyskar

Efter att Thomas Muller har sagt att han hade nobbat ett bud från United och Atletico Madrid sagt att Marco Reus hade ett erbjudande från United har en talesperson för United nu förnekat detta. ”Det är inte sant att vi har kommit med bud på Muller eller Reus vid något tillfälle,” säger talespersonen.

[Twitter]

Publicerat:
2014-08-20,
13.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Powell förväntas bli utlånad

BBC:s Mike Keegan skriver på Twitter att Nick Powell förväntas lämna United innan transferfönstret stänger, antagligen på lån.

[Twitter]

Publicerat:
2014-08-20,
12.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-08-20,
12.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Sunderland funderar på Welbeck

Galenskaperna fortsätter. Efter att The Mirror kopplat samman Danny Welbeck med en flytt till Hull [sic!] följer nu Daily Mail efter och kopplar samman Welbeck med en flytt till Sunderland [sic!].

Helst vill dock Sunderland värva Fabio Borini, skriver tidningen.

Läs mer (gör inte det) på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-08-20,
12.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Muller: Jag hade ett bud från United

I samband med att Louis van Gaal tog över Manchester United spekulerades det i att klubben skulle signera Thomas Muller från Bayern München. Muller skrev istället på ett nytt kontrakt med Bayern, men nu erkänner han att United var intresserade.

Givetvis. Jag var medveten om att jag kunde tjäna mer genom att göra den övergången. Mängden som utländska klubbar erbjöd mig var astronomisk. Men Bayern är min klubb, ett byte var aldrig en fråga för mig.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-08-20,
11.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Atletico: United försökte värva Reus

Atletico Madrid har kopplats samman med Marco Reus. Detta kan klubbens president Enrique Cerezo inte alls förstå och han passar dessutom på att hävda att spelaren nobbade United.

Jag vet inte var ryktet om Marco Reus kommer ifrån. Det är en spelare som för tillfället är omöjlig för oss. Se, han hade ett bud för massor av pengar från Manchester United och han har inte lämnat. Vi kommer inte att signera honom för ett sämre bud.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-08-19,
20.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: United bekräftar att man är överens med Sporting om Rojo

Manchester United bekräftar nu via Twitter att man är överens med Sporting om ett köp av den argentinska mittbacken Marcos Rojo. United noterar dock att affären är beroende av att Rojo klarar den obligatoriska läkarundersökningen och att man kommer överens med Rojo om det personliga avtalet. Detta får ses som formaliteter.

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-08-19,
20.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sporting bekräftar: Övergångssumman 20 miljoner euro, United betalar Nanis lön

Sporting bekräftar inte bara att Marcos Rojo går till United och att Nani lånas ut till Sporting. De bekräftar också de finansiella detaljerna i avtalet. United betalar 20 miljoner euro till Sporting (tio miljoner nu, och sedan fem miljoner i december och fem miljoner i juli nästa år). Samtidigt kommer United att betala Nanis lön den kommande säsongen.

Detta bekräftas i ett officiellt dokument via Comissão do Mercado de Valores Mobiliários (Portuguese Securities Market Commission).

Läs mer på Cmvm.pt.

Publicerat:
2014-08-19,
19.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sporting bekräftar: Rojo till United, Nani till Sporting

Sporting har precis, via sin officiella Twitter, bekräftat att man har sålt Marcos Rojo till Manchester United. Sporting bekräftar också att Nani är klar för klubben.

Sporting säger att man får nio miljoner euro för försäljningen av Rojo, men då ska man komma ihåg att Rojo endast är delägd av Sporting.

[Twitter, 2, 3]

Publicerat:
2014-08-19,
15.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Portugisisk teve: Nani på läkarundersökning hos Sporting

Portugisisk teve rapporterar nu att Nani är på plats i Lissabon för läkarundersökning hos Sporting.

[Twitter]

Publicerat:
2014-08-19,
15.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

PSG har inte gett upp Di Maria

Enligt L’Equipe har PSG inte gett upp hoppet om att värva Angel di Maria från Real Madrid. För PSG är det en mycket komplicerad affär på grund av Financial Fair Play. PSG tycks dock ha hittat en väg runt det hela genom att låna Di Maria under ett år med en klausul där man förbinder sig att köpa spelaren nästa sommaren, enligt principen regler är till för att brytas. PSG tycker dock att de 65 miljoner euro som Real kräver är för mycket och försöker förhandla ner priset.

Samtidigt uppges United fortsatt vara intresserade och för United ska övergångssumman inte vara något problem.

Läs mer på Lequipe.fr eller på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-08-19,
15.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mer från Rojo

Här följer några ytterligare citat från Marcos Rojo, från nattens intervju i argentinsk radio.

Det är en dröm att spela för Manchester United och jag är väldigt stolt över att få chansen att arbeta med Van Gaal. Jag pratade med Juan Sebastian Veron om Manchester United när vi var i Estudiantes. Jag har alltid gillat engelsk fotboll och jag borde anpassa mig enkelt till den nya spelstilen.

Om sin vägran att träna med Sporting säger han: ”Det var ett missförstånd. Jag ville aldrig göra något fel i Sporting och jag har alltid varit väldigt tacksam till laget som gav mig många chanser att spela i Europa. Om jag gjorde ett misstag har jag redan bett om ursäkt eftersom jag inte vill såra känslorna hos någon i klubben.

Rojo beskrivs som en snabb och tuff försvarare, som har förmågan att i sina bästa stunder dominera matcher. Han kan spela både som vänsterback och som mittback. I det argentinska landslaget har han spelat vänsterback men i Sporting har han primärt använts som mittback. I United kan man anta att han primärt är tänkt för platsen till vänster i trebackslinjen men också att han användas som vingback på vänsterkanten när behovet finns.

På minussidan nämns att han emellanåt har problem med koncentration (framför allt mot sämre motstånd) och disciplin.

Affären är fortfarande inte officiell men det verkar mest vara en tidsfråga. Senaste budet är en övergångssumma på 22 miljoner euro. Huruvida Nani är inkluderad i affären återstår att se.

[Twitter]

Citat: Theguardian.com.

Publicerat:
2014-08-19,
02.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rojo bekräftar övergång till United

Det känns som en dröm att vara en Manchester United-spelare. Att lämna Sporting var inte enkelt,” säger Marcos Rojo till den argentinska radiostationen Radio Continental. Rojo berättar också att han pratade med Juan Sebastian Veron om United när de två spelarna var i Estudiantes tillsammans: ”Han berättade för mig om dem när vi spelade för Estudiantes.

[Twitter, 2]

Nu betyder det ju inte att övergången är helt klar, då en del formalia återstår. Men det förefaller vara så att Rojos kommer att spela för Manchester United nästa säsong.

[Twitter, 2]

United förväntas betala 16 miljoner pund för Rojo och Sporting uppges dessutom få låna Nani den kommande säsongen.

Sam Kelly, som står bakom rapporterna från radiointervjun, skriver bland annat för ESPN FC.

Publicerat:
2014-08-18,
17.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

The Guardian om Vidal

I en artikel med titeln Manchester United and the curious case of the transfer of Arturo Vidal undrar The Guardians Jamie Jackson varför Manchester United inte vill värva Juventus mittfältare Arturo Vidal. Why? why? why? skriker Jackson och konstaterar att United hela sommaren har förnekat intresse i spelaren.

Publicerat:
2014-08-18,
17.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Blinds folk: Ingen kontakt med United

Manchester Evening News Rob Dawson skriver på Twitter att Daley Blinds folk har berättat att de inte har haft någon kontakt med Manchester United.

Publicerat:
2014-08-18,
17.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fiorentina: Cuadrado stannar

Fiorentinas ytter Juan Cuadrado har gång på gång kopplats samman med United utan att någonting har hänt. ”Jag har aldrig tänkt på att förlora Juan,” säger Fiorentinas tränare Vincenzo Montella. ”Han har varit är tidigare och han är här nu och han kommer att vara här i framtiden. Jag tänker inte på hur hans historia kan sluta. En spelare som han kan spela på varje position på mittfältet.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-08-18,
17.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ancelotti osäker på om Di Maria stannar

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti är osäker på om Angel di Maria kommer att stanna i klubben och väntar ivrigt på att transferfönstret ska stänga så att ryktena försvinner.

Jag vet inte vad Di Maria har bestämt. Men jag vet att han tränar och att han kan hjälpa oss i morgondagens match. Till den 31 augusti kommer det att fortsätta på samma sätt och efter det kommer allt att vara klart och saker återvänder till det normala.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-08-18,
17.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Roma: Ni har den här veckan på er att köpa Benatia

Enligt The Mirror har Roma meddelat mittbacken Mehdi Benatia och intresserade klubbar som Chelsea, Manchester United och Bayern München att en affär måste bli klar den här veckan, annars stannar Benatia i Roma. Roma vill enligt uppgift värva Stefan Jovetic för pengarna man skulle få för Benatia.

United har dock meddelat journalister (se längre ner) att Benatia inte är aktuell för klubben.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-08-18,
17.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United villiga att ge Anderson till Sporting för Rojo

United fortsätter att förhandla med Sporting, snarare än att bara hosta upp de pengar som behövs, i hopp om att kunna lösa Marco Rojo så billigt som möjligt. Efter att ha misslyckats med att erbjuda Nani till Sporting, på basis av att Nani inte vill flytta till Portugal, hoppas nu United kunna fresta Sporting med tungviktaren Anderson.

Anderson ska tidigare i sommar ha nekat en flytt till Brasilien och vad han tycker om en flytt till Portugal återstår att se.

Att United vill ha Rojo verkar stå klart, och det verkar mest vara en fråga om pengar i dagsläget.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-08-18,
16.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Beckenbauer: Reus kan gå till United nästa sommar

Marco Reus har en utköpsklausul som aktiveras nästa sommar och han kommer då att vara den attraktivaste spelaren på marknaden. Bayern München har inga problem med att prata om spelare i andra klubbar och Franz Beckenbauer tror inte att Dortmund kan behålla Reus nästa sommar.

Jag kan mycket väl tänka mig honom i Bayern. Om du kan få en spelare av hans klass måste du försöka göra det. Om han inte går till Bayern 2015 kommer han antagligen att gå till en annan storklubb som Real Madrid eller Manchester United. Dortmund kommer antagligen inte att kunna behålla honom. Jag kan förstå varför Dortmund inte gillar diskussioner om Reus.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-08-18,
16.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Allegri hoppas att Vidal ska stanna

Juventus tränare Massimiliano Allegri hoppas att Arturo Vidal ska stanna i Juventus. Ryktena om en flytt till United vägrar dock försvinna.

Han är som ett instängt lejon. Han skulle vilja spela, men han behöver träna mer. Arturo har fantastisk inställning. Det är normalt att det är rykten runt honom. De fantastiska lagen söker efter de fantastiska spelarna. Men Vidal är redan i ett fantastiskt lag.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-08-18,
00.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: United beredda att betala stora pengar för Di Maria

Enligt Daily Mail, i en artikel författad av ofta välinformerade Ian Ladyman, ska Louis van Gaal ha sagt till Ed Woodward att göra allt han kan för att värva Real Madrids Angel di Maria. United ska också arbeta på att värva Marcos Rojo och Daley Blind.

United ska vara beredda att betala 50 miljoner pund till Real Madrid och samtidigt ge Di Maria en lön på 200 000 pund i veckan. Di Maria uppges vara förvånad över att United är beredda att betala så stor lön och den tilltänkta lönen ska vara betydligt högre än andra klubbar har varit beredda att erbjuda.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-08-18,
00.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rojo uppges vara nära United, Nani kan vara del i affären

Ryktena kring en eventuell övergång till Manchester United för Marcos Rojo intensifieras. Både Daily Mail och Sky Sports att United fortsatt är i samtal med Sporting om spelaren. Samtidigt skriver Manchester Evening News Stuart Mathieson på Twitter att spelaren är nära United. Mathieson skriver också att ryktena om Mehdi Benatia inte stämmer och får medhåll av Daily Mails Ian Ladyman som på Twitter också säger att United inte är intresserade av Philippe Mexes.

Enligt Daily Mail är det aktuellt att låna ut Nani till Sporting som en del i affären som skulle ta Rojo till United. Nani ska dock inte vara sugen på en flytt till Portugal.

Affären kompliceras av att Sporting bara äger en fjärdedel i spelaren medan en agentur äger resterande tre fjärdedelar.

Rojo har bett om ursäkt för att han vägrade träna efter att Sporting nobbat Uniteds första bud: ”Jag var hetlevrad och jag är ledsen. Jag är tillbaka med resten av truppen imorgon.

Enligt Sky Sports har United identifierat Stuttgarts Antonio Rudiger som alternativ om Rojo inte går att lösa.

Läs mer på Skysports.com och på Dailymail.co.uk.

Äldre rykten »

Res med oss till Manchester!