United hoppfulla kring Gomes; Inga permitteringar; Alexis tänker inte gå ner i lön

Idag har vi ett nyhetssvep som faktiskt innehåller en hel del fotboll. Bland annat har United värvat en målvakt, det diskuteras vad som kan tänkas hända med Alexis Sanchex samt att United har hopp om att Angel Gomes skall förlänga. Utöver det har vi givetvis en nyhet gällande corona, där Glazerfamiljen faktiskt skall ha betett sig bra.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher i England är uppskjutna på obestämd tid. Än så länge är det officiella beskedet att säsongen ska slutföras. Mer om det senaste officiella beskedet här.
  • EM och Copa America har skjutits fram till sommaren 2021. Mer om Uefas beslut här.
  • Även OS har skjutits upp till sommaren 2021, vilket eventuellt har påverkan för U23-spelare bland Uniteds herrar, men särskilt landslagsspelare i damfotbollen. Mer om IOK:s beslut här.
  • Women’s Super League, FA-cupen och FA Youth Cup planeras att slutföras, enligt FA.
  • Uefa har efter det senaste mötet (1/4) meddelat att landskamper för herrar och damer under juni månad skjuts upp. Man bekräftade även att Champions League och Europa League är uppskjutet tills vidare. Vidare läsning om det här.

United hoppfulla kring Gomes

Det verkar bli säsongens kontraktssaga detta, kring Angel Gomes vara eller icke vara i United framöver. Den unge engelsmannen sitter på utgående kontrakt, har inte fått något förtroende från Solskjaer att prata om, men ändå sägs United vara hoppfulla att han skall förlänga sitt kontrakt. Detta rapporterar ESPN.

Enligt ESPN skall Ole Gunnar Solskjaer personligen ha lagt fram en utvecklingsplan för Tahith Chong under förhandlingarna med honom, och nu skall norrmannen ha sagt till Gomes att han har en chans att bli en del av seniortruppen. Exakt hur planen för honom ser ut framgår inte, men om vi spekulerar så bör en utlåning ingå för att ge honom möjlighet att spela seniorfotboll på något lägre nivå, innan han på allvar kan konkurrera i United.

Det skall finnas intresse för Gomes från både Chelsea men också en hel del klubbar i övriga Europa för Gomes signatur, men United hoppas alltså att han skall kunna övertygas att stanna.

United tar inte emot statliga pengar

Vi rapporterade en del om detta redan igår, men nu har vi mer information. Ed Woodward skall ha skrivit till alla Uniteds över 900 anställda att de inte kommer bli permitterade, och klubben har också bestämt att man kommer fortsätta betala de 954 som ingår i personalen på matchdagar minst säsongen ut. De får en genomsnittlig lön baserat på hur mycket de jobbat mellan december och februari, detta rapporterar Andy Mitten på The National.

De fast anställda har blivit försäkrade att de fortsatt kommer få full lön, och att dessa pengar kommer komma från United – man kommer alltså inte använda statens system för permitteringar. Enligt The Athletic kom detta beslut från Glazerfamiljen själva.

Vidare håller klubben också på att ringa runt till ungefär 3000 äldre säsongsbiljettsinnehavare som är isolerade, för att höra sig för om deras tillstånd, samt att man är i dialog med NHS om donationer, volontärer och att eventuellt använda Old Traffords faciliteter på något sätt för att underlätta i arbetet mot pandemin.

Donationer

Rob Dawson rapporterar att United har donerat skyddshandskar och förkläden från deras matchdagsförråd till Salford Royal Hospital, och klubben har själva tweetat att en hel massa mat har levererats ut till välgörenhetsorganisationer i Manchester.

Alexis vill ha sina pengar

Alexis Sanchez har som bekant inte varit någon lyckad värvning för Manchester United, och sannolikheten för att Inter skall vilja ha kvar honom får betraktas som låg då han inte gjort någon speciellt glad där heller.

Chilenarens kontrakt går ut sommaren 2022, alltså om ytterligare två hela säsonger, och sägs vara värt någonstans runt 450.000 pund i veckan (vissa rapporterar 500.000 pund/vecka, exakt summa är irrelevant i sammanhanget) vilket han långt ifrån visat sig vara värd för United. Ole Gunnar Solskjaer har vid presskonferenser givetvis hållit upp en fasad kring att Sanchez skall tillbaka till United i sommar och bevisa för alla vad han kan, sanningen är snarare att United vill bli av med honom, men lönen skall göra det väldigt svårt.

Enligt Rob Dawson på ESPN skulle Sanchez föredra att lämna United i sommar, men han skall inte vara villig att gå ner i lön utan kan istället tänka sig att göra en Winston Bogarde och stanna i klubben tills hans kontrakt går ut om två år.

I den nuvarande lånedealen lyckades United få Inter att i alla fall betala halva lönen, om någon ytterligare sådan deal går att jobba fram är i nuläget osäkert, särskilt som Sanchez blott gjort ett mål och tre assist på femton matcher under säsongen, alla tävlingar inkluderade.

Ungdomsmålvakt värvad

Corona- och Brexittider hindrar inte United från att värva spelare till ungdomslagen. Nu idag har man gjort klart men den 16-årige tjeckiske målvakten Radek Vitek från SK Sigma Olomouc.

Viteks förra klubb har bekräftat övergången, och skriver (enligt avancerad google translating) något i stil med att de är stolta över honom och önskar honom lycka till. United har å sin sida inte gått ut med någonting än, vilket inte är onormalt.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS