Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Anfallarna

Embed from Getty Images

Det är dagen före dagen. Därmed har det blivit dags för den sista delen i vår diskussionsserie om Manchester Uniteds spelartrupp. Nu är det dags för anfallarna att behandlas och frågan vi ställer oss är om Anthony Martial har det som krävs.

Gustav Brinck-Larsen: Jag tror inte att Anthony Martial har vad som krävs för att leda Manchester United från en central anfallsplats. Med världsstjärnor som högerytter, vänsterytter samt tia kan han vara tillräckligt bra, men jag anser att United skall ha en mer högprofilerad målskytt längst fram.

Elias Hallström: Är helt enig med Gustav. Skulle nästan säga att vi inte haft en riktig renodlad klassanfallare sedan Van Persies dagar. Det har inte funnits någon rak linje på väldigt länge på den positionen och man har ofta behövt pussla ihop det med diverse konstellationer som ibland lyckats och ibland inte. Läget på marknaden ser ju inte överdrivet ljust ut heller. Snackar vi högsta hyllan ser jag nästan bara Kane som det enda rimliga alternativet, men det tåget har nog gått.

Adam Fröberg: Personligen tror jag absolut att Martial har tillräcklig nivå i sig. Men lite behövs slipas på först. Inte ”Van Persie-bra”, men nog så bra för ett titelvinnande lag. Han är däremot en helt annan typ av anfallare än den ”klassiska” nian United haft tidigare. Det handlar snarare om vilka spelare som finns runtomkring och hur man väljer att disponera laget taktiskt. Rashford plus en till poängspelare till höger (Sancho?) så är Martial den perfekta länken däremellan. Men behövs givetvis mer på andra positioner också.

Mikael Österdahl: Jag är inne på Adams linje. Även om Martial spelar centralt så är det för mig självklart att det är Rashford som leder – och ska leda – anfallet. Då gör det faktiskt inget om den centrala anfallaren tar lite mindre plats. Martial och Rashford som anfallsduo eller tillsammans med en riktigt vass högerytter är good enough. Åtminstone i ett par säsonger, medan större hål tätas.

Embed from Getty Images

Gustav: Spontant känns det väl då som att vi alla ändå är hyfsat överens. Martial kan duga, men helt rätt (läs: världsspelare) runt omkring sig.

Micke: Om vi tittar på kanterna så kan jag inte tänka mig annat än att vi alla är nöjda med Rashford som vänsterytter. Däremot har vi ingen uttalad högerytter och bredden kan kanske också ifrågasättas?

Marcus Beijar: Om vi kan enas om att Anthony Martial inte är målmaskinen nummer ett och inte heller världens mest jämnt presterande fotbollsspelare så är vi långt på väg. Fransmannen är oerhört beroende av sin omgivning (läs Marcus Rashford och en Dan James i höstform anno 2019) för att vara riktigt bra. Om han inte har den omgivningen är det svårare. Jag anser att en högerytter ska in i sommar. Han får hemskt gärna heta Jadon Sancho.

Emil Bäck: Jag tror att Anthony Martial kan utvecklas och bli ännu mer av en vass målgörare nu då Bruno kommit in och de verkar ha hittat varandra rätt bra. Tror att de två tillsammans med Rashford som en given vänsterkant spelare kan komma att göra många poäng. För mig behöver vi verkligen få in en högerytter av hög klass och jag säger som Marcus ovan att jag hoppas han som kommer in heter Jadon Sancho. Den trion framåt med Martial i mitten, Rashford till vänster och en eventuell Sancho till höger hade varit extremt intressant att skåda. Än mer om Pogba blir kvar tillsammans med Bruno bakom anfallstrion.

Gustav: Som nämnts tidigare får väldigt gärna Sancho komma. I nuläget har vi ingen högerytter som håller mer än mittenklass i Premier League, om inte Mason Greenwood (som jag ser som centralanfallare i första hand) eller Daniel James fått ett enormt lyft under uppehållet. James sminkade ju högersidan några månader under hösten, innan han föll in i den nivå vi mer kan räkna med att han kommer hålla nåt år eller två till. Så en värvning på högerytterpositionen är direkt nödvändig, men samtidigt (om vi hittar rätt) är det egentligen den sista offensiva värvningen vi behöver göra för att ha en offensiv att fightas om PL-titeln med i mina ögon.

Micke: Konsensus tycks vara att vi behöver en ny högerytter. Får vi det så känns offensiven okej. Visst, Greenwood, James och Ighalo är ingen anfallstrio som skrämmer slag på Premier League. Men det finns nog ingen andratrio i världen som gör.

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Målvakterna

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Ytterbackarna

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Mittbackarna

En diskussion om Manchester Uniteds spelartrupp: Mittfältarna