Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Redan bättre än förra säsongen

Det positiva först: Tre poäng.

Resten: Kan bara bli bättre.

För Manchester United bjöd inte på någon propagandafotboll i premiären mot Wolves. Närmare tvärtom, till och med. 

Glatt:

 • Tre poäng innebär att vi redan har fler poäng än efter två matcher förra hösten. Så ten Hag har redan höjt ribban. 
 • Det är trots allt jävligt svårt för gästerna att vinna på Old Trafford numera. Precis som det ska vara. 

Godkänt:

 • Aron Wan-Bissaka eller Diogo Dalot var väl det största frågetecknet inför startelvan och det visade sig att ten Hag valde rätt. AWB var Uniteds bäste (i svag konkurrens, ska tilläggas) både offensivt och defensivt. Just hans offensiv har förbättrats avsevärt under året och det krävs verkligen. 
 • Målet, så klart! Bruno, som hade förtvivlat svårt att skapa något, kan sällan lämna matcher utan poäng eller hockeyassist och hittade just AWB som snyggt serverade Varane öppet mål. 

Spelplan – eller brist därav:

 • Tanken med ten Hags nya United är rimligen att man inte bara ska vara skickligt på omställningar, utan kunna äga matcher och spela ut motståndarna. Av detta såg vi intet mot det sönderköpta och underinvesterade Wolves, som i stället var det lag som var närmast segern och skapade flest heta chanser. Länge såg det ut som ett osamspelt och trögflytande United knappt hade spelat ihop tidigare. Omställningarna såg okej ut, men det har dom ju gjort de senaste fem åren. 

Knappast nöjda med kvällen heller:

 • Garnacho lyckades sällan lika bra som startspelare som inhoppare förra säsongen. Denna säsong inleddes på samma sätt: Argentinaren kom snett in i det och lyckades sen aldrig hitta rätt. 
 • Marcus Rashford fick starta centralt igen och de senaste åren har visat att han inte är tillnärmelsevis lika vass från en strikerposition. Hade väl inte ett avslut ens. 
 • Antony var nästan lika frustrerande som Garnacho och stod för fler felbeslut än rätta sådana. Brassen gick dock en gång på utsidan av sin back, vilket typ är fler än han gjorde på hela förra säsongen. 

Nyförvärven:

 • Mason Mount hade en ytterst blek hemmadebut i tävlingsmatcher. Han och Bruno och Casemiro centralt hade ytterst svårt att få till positions- och presspelet och flera gånger kunde Wolves bara simma igenom ett öppet hav av yta att attackera på. Efter paus syntes den förre Chelseaspelaren knappt i bild innan han byttes ut. 
 • Andre Onana gjorde några fina passningar och dessutom ett par standardräddningar, men stack ut mer negativt än positivt i slutminuterna när han helt missbedömde ett inlägg och manglade ned Saša Kalajdžić. Tack och lov gjorde domaren som domare brukar göra när målvakter gör den där typen av tokigheter: Struntade i att döma straff. Självklart ska det vara straff, men det är av någon anledning oerhört svårt för domarna att tycka att det ska vara det. 

Sist: 

 • Förhoppningsvis blev det spelmässiga en väckarklocka för både ten Hag och spelarna. På lördag väntar Spurs borta och där kommer luckorna på mittfältet utnyttjas bättre av motståndet. 
 • Den skadade dansken kan inte komma tillbaka snart nog. Funkar liksom inte att ha Rashford-Sancho-McTominay som #9-alternativ.