Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Det börjar bli riktigt kul med fotboll igen

Det har varit en fin vecka i Manchester United. Totalt fyra poäng och fint spel mot både Tottenham och Chelsea bådar gott för framtiden.  Även damerna och U21 fick med sig vinster under veckan. Det börjar bli riktigt kul att följa fotboll och Manchester United igen.

Veckan som väntar innehåller flera nya utmaningar för samtliga lag, bland annat då med herrarnas möte med anrika West Ham och damernas möte med Everton. Redan i veckan finns dock matcher i cupspel, där vi bland annat ser United ta emot Sheriff för att säkra vidare avancemang i Europa League.

Tills dess suger vi på godbitarna att herrarna hakar på topp-4 och att damlaget faktiskt leder ligan på samma poäng och målskillnad som Arsenal.

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Manchester United – Tottenham Hotspur 2-0

Vinsten mot Tottenham har av många setts som säsongens bästa insats. Det var fart och fläkt, riktigt hög intensitet med och utan boll och ett passningspel som verkligen såg bra ut. Tottenham hade egentligen ingen chans.

Det saknades dock mål på de flesta fina chanser som skapades och det blev till sist mål på rena halvchanser egentligen. Riktigt fina insatser av mittfältet i första hand, och backlinjen var som vanligt numera mycket stabil.

Allt om matchen

PL: Chelsea – Manchester United 1-1

Även i matchen mot Chelsea dominerade United första halvlek, åter igen med fint passningsspel och hög intensitet. Tyvärr lyckades inte Rashford och Antony sätta dit de chanser de fick.

I andra tog sig Chelsea in i matchen, inte minst via inbytte Kovacic. Chelseas straff såg delvis tveksam ut men man ska inte hålla om någon i straffområdet, det lärde vi oss tidigt. Casemiro, matchens lirare, såg dock till att stänka dit sitt första mål i de allra sista minuterna av matchen. En välförtjänt poäng i London.

Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WSL: Leicester City – Manchester United

Manchester United kom till Leicester med mycket fint facit. Efter även denna match är laget obesegrat och delar ledningen med Arsenal. Insatsen mot jumbon Leicester lämnade en hel del att önska. Det blev dock seger till slut efter att Katie Zelem hittat Nikita Parris på en frispark efter en halvtimmes spel.

Därefter hade United svårt att skapa chanser och det var istället Leicester som skapade mest, dock utan att få in en kvittering.

Matchrapport

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

ET: Fleetwood Town – Manchester United 2-2 (FS)

Det blev oavgjort efter full tid och sedan förlust på straffar i EFL-Trophy mot Fleetwood som till vardags huserar i League one. United vinner ändå gruppen. Joe Hugill och Tiden Mengi var åter efter tidigare skador. Charlie McNeill gjord en fin panenka-straff och även Shola Shoretire noterades för ett mål på tilläggstid.

Matchrapport

PL2: Manchester United – Wolverhampton Wanderers 3-2

Uniteds U21 fick äntligen se sig som segrare i matchen mot Wolves. Det var första vinsten i PL2 så det var en viktig skalp. Målen gjordes av Hugill, Shoretire och Jurado. Den lovande spanske ytterbacken Marc Jurado blev alltså segerskytt dagen till ära. Shoretire och Jurado får höga betyg och många ropar efter chanser i seniorlaget, särskilt för Shoretire, redan nu.

Nyheter och annat

Elva år och 500 matcher senare

Det flyter på i cupspelet för reserverna

Ingen är större än klubben

Polly Bancroft anställs som chef för damfotboll

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

Muss.se: Unitedsvepet

Onsdag

20.00 / DAM / WLC: Durham – Manchester United
20.00 / U21 / PIC: Manchester United – Sparta Praha
14.30: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet

Torsdag

21.00 / HERR / EL: Manchester United – Sheriff Tiraspol

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Spelarbetyg

Fredag

Muss.se: Unitedsvepet, Dagen efter

Lördag

13.00 / U21 / PL2: Tottenham Hotspur – Manchester United
13.30 / U18 / P18: Newcastle United – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet

Söndag

15.00 / DAM / WSL: Everton – Manchester United
17.15 / HERR / PL: Manchester United – West Ham United

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Spelarbetyg, Dagens lag dam, Resultatpost dam