Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly: Protester som gav eko

Ingen missade vad som skedde på och runt Old Trafford igår. Tusentals människor samlades för att protestera och eftersom man tog sig in på arenan tvingades mötet med Liverpool skjutas upp. Med andra ord var det protester som fick genomslag. Den enda matchen som spelades för herrarnas del i veckan var därmed Europa League-semifinalen mot AS Roma, där United vann med 6-2. För damernas del blev det seger under gårdagen men chansen på Champions League nästa säsong är borta.

Här har ni veckan som gick och en titt på veckan som kommer.

Herrmatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

Europa League: Manchester United – AS Roma 6-2

Manchester United har en fot och en häl i Europa League-finalen efter en imponerande 6-2-seger mot Roma på torsdagskvällen. Mest imponerande var den andra halvleken där United tryckte in fem bollar mot ett allt mer uppgivet bortalag. Ole Gunnar Solskjaer var förstås nöjd med insatsen och passade speciellt på att hylla Edinson Cavani och Paul Pogba efter matchen.

Dammatcher

Women’s Super League: Bristol City – Manchester United 0-1

Manchester United greppade efter ytterligare halmstrån i jakten på Champions League-plats i och med söndagens match borta mot Bristol City. Ett självmål skulle visa sig bli tungan på vågen mot tabelljumbon men i och med att tredjeplacerade Arsenal vann sitt möte under dagen är nu Europas finrum inte längre aktuellt.

Matchrapport.

Ungdomsmatcher

U18: Sunderland – Manchester United 1-4

Manchester Uniteds juniorer fick slita oväntat hårt borta mot bottenlaget Sunderland. Mitt i andra halvlek kvitterade hemmalaget men United hittade tillbaka med tre mål sista kvarten. Álvaro Fernández var inblandad i Uniteds tre första mål men det var framför allt Isak Hansen som styrde Uniteds offensiv.

U18: Leeds United – Manchester United 2-4

Manchester Uniteds juniorer fortsätter att pressa Manchester city i kampen om seriesegern. Idag vann laget mot Leeds United på bortaplan efter en fantastisk tiominutersperiod i början på andra halvlek. Charlie McNeill var segerorganisatör med två mål och en assist medan Dillon Hoogewerf var involverad i två av målen när United vänder underläge till seger.