Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Premiärvecka!

Så var premiärveckan äntligen här! Vi får dock vänta till på söndag innan det är dags för Manchester United att kicka igång säsongen. På söndag väntar Brighton & Hove Albion hemma på Old Trafford.

Vi ska också passa på att meddela att några förändringar kommer ske på Muss.se framöver, framför allt vad gäller matchbevakningen. Under den här säsongen kommer matchdagsbloggen försvinna, vilket bland annat har att göra med tiden det tar att underhålla den. På matchdagar kommer i stället, som ni kunnat se under försäsongen, dagens lag ersätta. Där bjuds på startelvor och korta tankar inför varje match.

Utöver det utgår kolumnen med snackisar. Dessa kommer emellertid integreras i spelarbetygen, men i en mer avskalad tappning. Vidare kommer vi i spelarbetygen lägga till betyg och omdöme för managern.

Vår införrapport samt dagen efter-kolumn kommer vara kvar som vanligt men den senare kommer nödvändigtvis inte alltid komma ut på morgonen/förmiddagen efterföljande dag.

Matchrelaterade artiklar framöver inkluderar: införrapport, dagens lag, spelarbetyg, dagen efter 

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

TR: Manchester United – Atlético Madrid 0-1

Manchester Uniteds genrep inför säsongen 2022/23 slutade med en 1-0-förlust mot Atlético Madrid i Oslo. João Félix gjorde målet i matchens slutskede.

Allt om matchen

TR: Manchester United – Rayo Vallecano 1-1

Efter att Amad lyckades få in ledningsmålet kom Vallecano upp i några anfall. Garcia i Rayo Vallecano fick in kvitteringen, som dock kändes billig, när Telles kom på mellanhand och backlinjen såg allmänt passiv ut. I övrigt spelar resultatet 1-1 väldigt liten roll och säger inte mycket inför framtiden.

Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

Inga matcher förra veckan. Men väl värt att notera är att Englands damer bärgade EM-guld igår. Mary Earps stod hela matchen plus förlängning och var stabil rakt igenom. Ella Toone och Alessia Russo agerade i vanlig ordning inhoppare, där förstnämnda Toone på ett vackert vis gjorde 1-0 till hemmanationen.

Tyskland kvitterade sedan och matchen gick till förlängning, där Chloe Kelly såg till att avgöra för England.

Vi säger stort grattis till England men framför allt vår Unitedtrio!

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

TR: Northern Ireland – Manchester United 2-3

Manchester Uniteds U19 stod för en fin comeback när man tog ett 2-0 underläge och vände det till en 3-2 seger mot Nordirlands U18. Nordirlands båda mål gjordes i första halvlek, och med ställningen 2-0 i halvtid hade United mycket att göra för att ta sig tillbaka i matchen. Det lyckades man dock med och stod för tre mål i andra halvlek. Dessa gjordes av Ethan Williams, Jack Kingdon och Ethan Ennis.

TR: Kidderminster Harriers – Manchester United 0-1

United ställde ut ett U21-lag under försäsongen och tog emot Kidderminster Harriers på bortaplan. Ungdomarna i United segrade med 1-0 efter mål av Mateo Mejia i andra halvlek. Man ställde ut ett tämligen ungt lag men hade även med Ethan Galbraith som en lite mer rutinerad pjäs.

TR: Northern Ireland – Manchester United 1-3

Manchester Uniteds U19 tog ytterligare en seger mot Nordirland när man under gårdagen vann med 3-1. Man startade också mycket bättre än förra mötet mellan lagen och i halvlek ledde man med 2-0 efter två mål från Sam Mather. Nordirland reducerade i andra halvlek men Manni Norkett satte spiken i kistan när han gjorde 3-1.

TR: Altrincham – Manchester United 2-1

Uniteds juniorer, som igår benämndes som U21, fick se sig besegrade av non-league-laget Altrincham med 2-1. Man saknade ett par tongivande pjäser, som eventuellt kommer involveras i dagens herrmatch på Old Trafford. Omari Forson gjorde Uniteds mål i matchen.

Nyheter och annat

Lisandro Martínez har signerat för Manchester United

Ten Hag vet vad han får och det är inte fel

Martinez tar över Pogbas nummer

Eriksen fortsätter utforska nya tröjnummer

Frenkie de Nope

Fernandez till Preston på lån

Lucía García klar för Manchester United

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

Muss.se: Unitedsvepet

Onsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Fredag

Muss.se: Unitedsvepet med presskonferens

Lördag

14.00 / U21 / PL2: Arsenal – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, inför Brighton & Hove Albion

Söndag

15.00 / HERR / PL: Manchester United – Brighton & Hove Albion

Muss.se: Dagens lag, spelarbetyg