Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly: Ham och Bromwich

Manchester United v Liverpool: The Emirates FA Cup Fourth Round

Den historiska veckan i Manchester United som märkte 63 år sedan Münchenkatastrofen kom verkligen med två ansikten rent resultatmässigt. I veckoomgången tog United emot Southampton och vann med osannolika 9-0 hemma på Old Trafford. Detta följdes upp av 3-3 mot Everton och med tanke på att gästerna kvitterade i 96:e minuten blev frustrationen smått outhärdlig. Inte heller gick det bättre för damerna, som åkte på en hemmaförlust.

Här har ni veckan som gick och en titt på veckan som kommer.

Herrmatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

Premier League: Manchester United – Southampton 9-0

Veckomatchen på Old Trafford var mer eller mindre avgjord efter ett par minuter. Ett tidigt rött kort för Southampton skulle visa sig bli början på raset. United gick till halvtid med en 4-0-ledning och var därefter hänsynslösa resten av matchen. Anthony Martial var den enda som gjorde mer än ett mål i bland alla målskyttar.

Premier League: Manchester United – Everton 3-3

United var egentligen överlägsna sett över 90 minuter men Everton lyckades trots det göra tre mål. De individuella misstagen blev alltför kostsamma, i en match där United annars gjorde väldigt mycket rätt i offensiv riktning. Edinson Cavani, Bruno Fernandes, och Scott McTominay gjorde hemmalagets mål.

Dammatcher

WSL: Manchester United – Reading 0-2

Det blev en frustrerande söndagseftermiddag för Manchester Uniteds damer. Laget kom inte alls upp i normal nivå mot ett välorganiserat Reading. I en jämn match utnyttjade Reading två fasta situationer mitt i andra halvlek och United hade inget svar.

Matchrapport.

Ungdomsmatcher

U23: Manchester United – Blackburn 6-4

På fem minuter mitt i andra halvlek förvandlade Manchester Uniteds U23 tvåmålsunderläge till ledning mot tabelltoppande Blackburn Rovers. I en sanslös målfest gjorde Shola Shoretire hattrick efter att Amad Diallo tre gånger om svarat för förarbetet. Både Shoretire och Diallo stod för fyra målpoäng i matchen medan Hannibal och Joe Hugill också skrev in sig i målprotokollet i en match där segersiffrorna skrevs till 6-4.