Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly: Allt på spel

Manchester United v RB Leipzig: Group H - UEFA Champions League

Manchester United har avverkat en vecka som innehöll bÃ¥de “ups and downs”. I Champions League är det kniven mot strupen som gäller när man reser till Leipzig pÃ¥ tisdag och till helgen väntar möte med grannen i stan. För damlaget är det däremot mest positiva vibbar. I helgen besegrades Aston Villa pÃ¥ bortaplan med 2-0.

Här har ni veckan som gick och en titt på veckan som kommer.

Herrmatcher

SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK

Premier League: West Ham United – Manchester United 1-3

Manchester United gjorde som man brukar i ligan numera när man gästade West Ham på Olympiastadion i London. Man gjorde en genomgående dålig första halvlek, kvicknade till av byten i paus och vann sedan efter en fullt godkänd andra halvlek. 3-1 skrevs siffrorna till., där den inhoppande trion i Marcus Rashford, Bruno Fernandes, och Juan Mata var alla delaktiga i Uniteds vändning.

Premier League: Manchester United – Paris Saint-Germain 1-3

En poäng krävdes för att Manchester United skulle säkra avancemang till slutspelet i Champions League. Det såg länge bra ut. Men en oförmåga att förvalta de hundraprocentiga lägen som skapades resulterade istället i en otroligt tung förlust. Nu hänger allt på den sista matchen mot Leipzig på tisdag. Kryss räcker och United är vidare.

Dammatcher

Women’s Super League: Aston Villa – Manchester United 0-2

Uniteds damer fortsätter toppa tabellen efter ytterligare en ligaseger. I en match man totaldominerade rätt igenom fick man in bollen två gånger, men förutom en något slumpartad ribbträff för Villa vid 1-o var segern aldrig hotad. Uniteds mål stod Leah Galton och Ella Toone för.

Matchrapport.

Ungdomsmatcher

U23: Manchester United – Southampton 3-1

United besegrade Southampton hemma i en match där nyförvärvet Facundo Pellistri gjorde sitt första mål i klubben. Svenske Anthony Elanga gjorde dock matchens första mål och på stopptid klev matchens lirare i Arnau Puigmal fram och satte 3-1.

U18: Manchester United – Liverpool 4-3

Manchester Uniteds juniorer tog över serieledningen efter en högdramatisk 4-3-seger mot Liverpool. Joe Hugill vände matchen med två mål i slutskedet, sedan United dessförinnan tappat en tvåmålsledning till underläge. Noam Emeran låg bakom tre av Uniteds mål.