Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Slutet på sommarfönstret är här: vi söker efter stabilitet

Veckans huvudmatch, segern mot Nottingham Forest med 3-2, blev en dramatisk historia. Underläge 0-2 efter 4 minuter var en chock och man undrade lite vad som händer nu. Med vilja och flera ledaregenskaper lyckades till slut United vända och vinna. I fjärde rundan väntar Arsenal borta till helgen och det blir en ordentlig drabbning. Manchester United lär behöva söka mer stabilitet under kommande vecka. 

Under veckan spelade också damlaget oavgjort i träningsmatch mot Leicester och ungdomslagen lyckades bra, särskilt mot Stoke City där både U18 och U21 firade stora segrar. Den så känsliga historien med Mason Greenwood fick också sitt slut (?) under veckan och vi vet nu att han inte kommer att spela mer i United. Vi lägger det bakom oss för nu.

I övrigt så innehöll veckan både nyförvärv, försäljningar och utlån som summeras nedan under andra nyheter. Det återstår att se om sista veckan på sommarens transferfönster hettar till eller inte.

 

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Manchester United – Nottingham Forest 3-2

Det blev som sagt dramatisk med mardrömsöppningen. Som tur var lyckades Christian Eriksen reducera i hyfsat god tid och därefter klev mittfält och Rashford fram och såg till att vända matchen. I ärlighetens namn ska man också komma ihåg Nottinghams röda kort, så vi behöver en växel till om poäng ska tas mot Arsenal nästa helg. Övriga målskyttar Casemiro och Fernandes (straff).

Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

TR: Manchester United – Leicester City 2-2

Första kampen för damerna under försäsongen slutade oavgjort mot Leicester City. Uniteds mål gjordes av Ivana Fuso och Martha Thomas. Startelvan saknade vissa tunga namn såsom landslagsspelarna Mary Earps, Katie Zelem och Ella Toone. Debut för Emma Watson och Gemma Evans.

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

ET: Stockport County – Manchester United 1-1 (VS)

U-21 spelade tidigare i veckan EFL cup mot Stockport. United tog ledningengenom Joe Hugill i andra halvlek, men Stockport kvitterade på stopptid med tio man på planen efter en utvisning i minut 76. United kunde dock senare säkra vinsten på straffar där man vann med 5-3.
Matchrapport

P18: Stoke City – Manchester United 1-4

U18-laget reste till Stoke och lyckades segra med fina 4-1. Jack Moorhouse öppnade målskyttet i första halvlek. James Scalon fyllde på med två mål i andra och även walesaren Biancheri fick stå med i målprotokollet. Stoke gjorde ett tröstmål i 78:e, men U18-laget fick åka hem med seger och har en stabil andraplats i tabellen efter 6 poäng av 6 möjliga.

Matchrapport

PL2: Manchester United – Stoke City 10-1

U21 å sin sida krossade Stoke med hela 10-1. Det var en riktig urladdning efter två raka förluster innan dess. Målen delades mellan ett flertal spelare men vi fick se två mål vardera av Isak-Hansen-Aarøen, Mateo Meija och Ethan Williams. Laget såg rejält hungrigt och väloljat ut.

Matchrapport

Nyheter och annat

Greenwood har gjort sitt i Manchester United

Mason Mount missar ett par matcher på grund av skada

Keira Barry utlånad till Crystal Palace

Williams lånas ut till Ipswich Town

Att sätta punkt

Shaw blir borta i ett par veckor

Noam Emeran flyttar till Nederländerna

Kan 2023 vara året då United är över?

Emma Watson klar för Manchester United

Bobby Noble är död

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

Muss.se: Unitedsvepet

Onsdag

Muss.se: Unitedsvepet,
Lottning ligacupen

Torsdag

13.00 / DAM / TR
Manchester United – Everton
18.00: Lottning CL

Muss.se: Unitedsvepet

Fredag

14.45: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet

Lördag

12.00 / U18 / PLC
Manchester United – Reading

Muss.se: Unitedsvepet, Inför Arsenal

Söndag

17.30 / HERR / PL
Arsenal – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Spelarbetyg